College of Arts and Humanities Featured Stories Fresno State Keyboard Concert Series Latest PRESS RELEASES

Philip Lorenzin kansainvälinen näppäimistökonsertti tuo maailmanluokan taiteilijoita Fresnon osavaltioon – Fresnon osavaltion uutiset

Se oli 1990-luvun alkupuolella New Yorkissa, kun pianon professori Andreas Werz löysi itsensä Steinway-salista, jonka tehtävänä oli ostaa kolme pianoa Fresnon osavaltiolle. Vaikka häntä ympäröivät ensiluokkaiset instrumentit, hän kamppaili löytääkseen tämän maailmanluokan muusikoiden arvoisen täydellisen, jonka hän toi Fresnon osavaltioon Philip Lorenzin kansainväliseen näppäimistökonserttisarjaan.

Kaksi soitinta olivat malli B klassiset pianot, tyyppi, jonka saatat löytää hyvin tekemisen harrastajan kotista tai pienestä esityspaikasta. Nämä pianot on tarkoitettu pääasiassa pianotieteellisen tiedekunnan käyttöön. Steinway oli valmistellut useita vaihtoehtoja Werzin vierailulle ja hän pystyi löytämään etsimänsä.

Kolmas piano oli hiukan erikoisempi – Mannequin D Concert Grand. Nämä ovat instrumentteja, jotka löytäisivät parhaimmista konserttisalista ympäri maailmaa. Steinway oli jälleen esittänyt useita vaihtoehtoja, mutta yksikään niistä ei vastannut Werzin korkeita vaatimuksia.

”Heidän esittämänsä valinta ei ollut niin hyvä kuin toivoin. Joten kysyin jatkuvasti: 'Onko talossa muita instrumentteja, joita voin kokeilla ja joita voimme ostaa?' '

Aikaisemmin Werz löysi itsensä Steinway Hallin kellarista – paikasta, jossa konserttipianistit voivat valitse soitin käytettäväksi performanssi- tai äänitysstudiossa. Nämä esityspianot ovat parhaimpia ja Steinway lähettää ne taiteilijan pyynnöstä sellaisiin paikkoihin kuin Carnegie Hall tai Lincoln Middle. Se oli täällä, kun hän löysi instrumentin, jota hän oli etsinyt.

“Se on saattanut olla vähän vanhempi, ja se oli ehdottomasti valmiiksi valmistettu, se oli valmis menemään. Joten oletukseni on, että he olivat lähettäneet sen muihin New York Cityn konserteihin ja tuoneet sen aina takaisin kellariin. Siksi se oli hyvässä kunnossa. Se oli todella hyvässä kunnossa ", sanoi Werz.

Piano löytäisi kotinsa vasta rakennetussa konserttisalissa Fresnon osavaltion silloin uuden musiikkitalon sisällä. Fresnon osavaltion professori ja näppäimistökonserttisarjan perustaja Philip Lorenz kuoli myös tällä kertaa. Professori Werz, joka oli Lorenzin alaopiskelija, siirtyi taiteelliseksi johtajaksi.

Philip Lorenzin kansainvälinen näppäimistökonserttisarja tuo vuosittain Fresnon osavaltioon kahdeksan kansainvälisesti tunnustettua piano- ja urutaidetta. Kellarista löydettyä Steinway Werzia soittavat sormet ovat myös soittaneet maailman tunnetuimmissa konserttisalissa – tehden sarjasta yhden Fresnon parhaiten varjeltujen salaisuuksien joukosta.

“Nämä ovat ihmisiä, jotka soittavat jatkuvasti tärkeimmissä paikoissa. täällä tässä maassa, Euroopassa ja Aasiassa, ja ota mukaan Fresno heidän matkoilleen. Se on upeaa ", sanoi Werz.

Sarjoissa 2019-20 jokainen seuraavista taiteilijoista on sisällyttänyt Fresno Staten osana kansainvälistä esitysohjelmaansa. Lippujen hinta on 25 dollaria yleisestä pääsystä, 18 dollaria eläkeläisille ja 5 dollaria opiskelijoille. Kausiliput ovat vastaavasti 160, 120 ja 30 dollaria.

Myöhäinen Luis Costa, Kalifornian osavaltion yliopiston taiteiden ja humanististen tieteiden korkeakoulun dekaani Fresno ja varapuheenjohtaja – organisaation puheenjohtaja monien vuosien ajan, tiivisti selittänyt Philip Lorenzin kansainvälisen näppäimistökonsertin yhteisövaikutukset, kun hän sanoi: ”En tiedä missään muussa pianon ja urut-esityssarjasta missään muualla tarjoavan tällaista taiteellisuutta, kohtuuhintaisuus, luotettavuus, maine ja pitkäikäisyys. ”

2019-2020 Philip Lorenzin kansainvälinen näppäimistökonserttisarja

Garrick Ohlsson

15.00, sunnuntaina 8. syyskuuta

Garrick Ohlsson saavutti legendaarisen aseman vuonna 1970, kun hänestä tuli ensimmäinen ja ainoa amerikkalainen, joka ansaitsi kultamitalin Varsovan kansainvälisessä Chopin-kilpailussa. New York Occasions kertoi, että häntä juhlitaan ”tyylikkäästä virtuoosisuudestaan, tyylikkäästä suhteellisuudestasi ja tasapainosta läheisyyden ja lausumuksen välillä.” Ohlsson esittää Brahmsin teoksia.

Jonathan Biss

klo 19.30 perjantaina, 11. lokakuuta

Amerikkalainen pianisti Jonathan Biss on tunnettu taiteellisesta kypsyydestään ja monipuolisuudestaan, upeasta tekniikastaan ​​ja monipuolisesta ohjelmistostaan ​​Mozartista ja Beethovenista nykyaikaisiin säveltäjiin, kuten György Kurtág ja Leon Kirchner. The Los Angeles Occasions kutsui häntä ”vakavaksi, taitavaksi taiteilijaksi, joka asettaa säveltäjän soittajan edelle.” Biss esittää Beethovenin teoksia.

Kenny Broberg

klo 19.30, perjantaina 22. marraskuuta

Kenny Brobergin voiton vuoden 2017 Van Cliburnin kansainvälisessä pianokilpailussa hän on nauttinut menestyvästä esitysurasta kappaleiden ja orkestereiden parissa Pohjois-Amerikassa, Aasiassa ja Euroopassa. Texas Classical Evaluate kiitti häntä mielikuvituksellisesta teemamuotoilusta, sisäisten äänien paljastamisesta ja loputtomasta vauhtitunnelmasta. ”Broberg esittää J.S. Bach, Beethoven, Chopin, Franck ja Medtner.

Claire Huangci

klo 19.30, perjantai, 10. tammikuuta

Zürichissä pidettävän Géza Andan vuoden 2018 kansainvälisen pianokilpailun ensimmäisen palkinnon voittaja Claire Huangci karakterisoidaan muusikko, jolla on harvinainen herkkyys ja kypsyys. Tämä 29-vuotias kiinalaisamerikkalainen taiteilija on jo esiintynyt monissa maailman arvostetuimmissa paikoissa. Salzburger Nachrichtenin mukaan Huangci kiehtoi yleisönsä "säteilevällä virtuodellisuudella, taiteellisella herkkyydellä, innostuneella interaktiivisella mielellä ja hienoisella auditiivisella dramaturgialla." Huangci esittää Mozartin, Chopinin, Brahmsin ja Schubertin teoksia.

Natasha Paremski

19:30. Perjantaina 14. helmikuuta

Moskovassa syntynyt Natasha Paremski tuli Yhdysvaltoihin nuorena iässä voittaen lukuisia palkintoja, mukaan lukien vuoden 2006 Gilmore-nuoren taiteilijapalkinnon. Hän nauttii kukoistavasta urasta, joka on sisältänyt esiintymiä solistina Los Angelesin filharmonikkojen, San Franciscon sinfonian, Houstonin sinfonian, Toronton sinfonian, Tonhalle Orchester Zürichin ja Moskovan filharmonikkojen kanssa. Lontoon klassinen lähde kiitti hänen "tulista ja erittäin dynaamista peliä". Paremski esittää Prokofjevin, Ravelin ja Mussorgskyn teoksia.

Monica Czausz

klo 15, sunnuntai, eight. maaliskuuta. Kuuluisa Philadelphian Curtisin musiikkiopisto, Monica Czausz nauttii kukoistavasta esitysurasta Euroopassa ja Yhdysvalloissa. Hän on nopeasti saanut nimensä itselleen yhtenä hienoimmista nuorista amerikkalaisista urkureista tällä hetkellä. Amerikkalainen organisti kiitti Czauszia hänen "taiteellisesta mestarisuudestaan ​​kauas vuosien yli". Czausz esittää Buxtehuden, Schildtin, Praetoriusin, J.S. Bach, Brahms, Schumann, Merikanto ja Hakim. Konserttia tuetaan San Joaquin Valley -osaston, American Organist Organistijen, kanssa.

Rafał Blechacz

klo 19.30, perjantai, 27. maaliskuuta

koska se on voittanut kaikki palkinnot Chopinin kansainvälisessä pianokilpailussa 2005 Varsova, Rafal Blechacz on vakiinnuttanut asemansa kansainvälisellä konserttipaikalla, ja sitä vietetään maailmanlaajuisesti hänen virtuoosittaisten tulkintojensa vuoksi. Hän sai äskettäin arvostetun Gilmore-taiteilijapalkinnon tunnustuksena loistavista saavutuksistaan ​​ja intohimoisesta sitoutumisestaan ​​taiteeseensa. Blechacz esittää J.S. Bach, Beethoven, Franck ja Chopin.

Jeremy Denk

15.00, sunnuntaina 3. toukokuuta.

MacArthur “Genius” -apurahan voittaja, Avery Fisher -palkinto ja Musical America's Yearin instrumentalisti palkinto, Jeremy Denk. valittiin äskettäin Amerikan taiteen ja tieteen akatemiaan. New York Occasions sanoi: ”Jeremy Denk on selvästi pianisti, jonka haluat kuulla riippumatta siitä, mitä hän suorittaa, missä tahansa yhdistelmässä – sekä läpäisevästä henkisestä kiinnostuksestaan ​​musiikkiin että soittamisen anteliaisuuteen.” Denk esiintyy. teoksia JS Bach.

Nuorten armenialaisten lahjakkuussarja

Pääkokoonpanon lisäksi Philip Lorenzin kansainväliset näppäimistökonsertit ovat ryhtyneet Fresnon osavaltion armenialaiseen opinto-ohjelmaan tuomaan nuorten armenialaisten lahjakkuussarjoja.

Hayk Melikyan.

klo 19.30, perjantai, 27. syyskuuta.

Jerevanissa syntynyt ja koulutettu Hayk Melikyan on voittanut lukuisia palkintoja kansainvälisissä kilpailuissa, kuten 2000 Premio Valentino Bucchi -musiikkikilpailussa Roomassa. Hän sai Armenian tasavallan kunniataiteilijan tittelin vuonna 2013 juhlituista esityksistään kaikkialla Euroopassa, Aasiassa ja Amerikassa. Fanfare Magazine sanoi: ”Voimalla ja ketterältä säästää, ja paljon huomiota sisäisiin äänenvoimakkuuksiin Hayk Melikyan ei koskaan menetä tyyliään tai suuntaansa.” Melikyan esittää Chopinin, Debussy, Góreckin, Mozartin, Komitasin, Dellalianin ja Babadjanian teoksia.

Michael Krikorian

15.00, sunnuntaina 20. lokakuuta

Kun pianonsoiton tohtori on suoritettu Etelä-Kalifornian yliopiston arvostetussa Thornton-musiikkikoulussa Los Angelesissa, Michael Krikorian palaa takaisin kotikaupungissaan monipuolinen ohjelma esittelee häntä loistavana pianistina ja yhtä lahjakkaana säveltäjänä. Vuoden 2018 Los Angeles Liszt -kilpailun pääpalkinnon saaja on arvostettuja esiintymiä lukuisissa paikoissa Yhdysvalloissa sekä Italiassa, Ranskassa, Kiinassa ja Koreassa. Krikorian esittää Beethovenin, Lisztin, Gounodin, Scriabinin, Babadjanianin, Komitasin ja Bartókin sekä McCartney ja Lennonin teoksia.

Nara Avetisyan

klo 19.30, perjantai, 28. helmikuuta

syntynyt Jerevanissa taiteellinen perhe, Nara Avetisyan suorittaa parhaillaan pianonsoiton tohtorin tutkinnon Stony Brook Universityssä New Yorkissa. Palkinnonsaaja kilpailuissa Yhdysvalloissa, Armeniassa, Italiassa, Kreikassa ja Liettuassa. Hän on saanut tunnustusta esiintymisistään konserttimusiikkina, orkesterien solistina ja kamarimusiikkipartnerina konserttisalissa Wienissä, Münchenissä, Genevessä, Lontoossa, Monacossa, São Paulo, Sotši, Boston ja Los Angeles. Avetisyan esittää Händelin, Zakarianin, Granadoksen, Babadjanianin ja Prokofjevin teoksia.